Vastuullisen yritystoiminnan näyteikkuna

Pamark Greenline on Pamark Groupin vastuullisuuskonsepti, jonka tavoitteena on tarjota täysi näkyvyys yrityksesi hankintojen hiilipäästöihin. Tällöin päästöjä voidaan raportoida ja hallita asianmukaisesti ja liiketoimintaa kehittää vastuullisempaan suuntaan.

Hiilineutraaliusmatkan alkuun päästään seuraamalla kolmea askelmerkkiä. Niiden mukaan etenemällä kehitämme yhdessä asiakkaidemme kanssa vastuullisempaa hankintatoimea.

Askel yksi - Päästölaskenta

Matkan ensimmäinen askel on datan ja tiedon keruu. Mitä päästöjä tuotamme? Missä ne syntyvät?  

Pamark Greenlinen laskentamallien avulla keräämme dataa koko tilaus-toimitusketjun kaikkien osien päästöistä:

Valmistuksen, logistiikan ja loppukäyttäjän aiheuttamat päästöt

Kaikissa toimitusketjun osissa päästöjä syntyy kolmella tasolla:

  1. Suorat päästöt
  2. Ostoenergian päästöt
  3. Epäsuorat päästöt

Eri tasot otetaan huomioon, sillä yritystoiminnan todelliset vaikutukset voidaan hahmottaa vain tarkastelemalla kriittisesti epäsuorien päästöjen osuutta kaikista päästöistä. 

 

Kun olemme ottaneet ensimmäisen askeleen, ja keränneet laajalti tietoa, on aika ottaa seuraava askel.

Askel kaksi - Päästöraportointi Pamark Groupin osalta

Vastuullisemman ja läpinäkyvämmän liiketoiminnan kehittäminen vaatii kykyä kertoa tuotteiden loppukäyttäjille niiden päästöihin liittyvät tosiasiat.

Pamark Greenline -raportointijärjestelmä mahdollistaa juuri tämän: laadimme asiakkaalle raportin, joka kertoo tämän meiltä hankkimien tuotteiden osalta meidän toiminnastamme ja tuotteiden logistiikasta syntyvät päästöt.

Voit kysyä päästöraportoinnista ja Greenlinesta omalta Pamark Groupin yhteyshenkilöltäsi (etunimi.sukunimi@pamark.fi) tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen greenline@pamark.fi.

Askel kolme - Päästöraportointi tuotteiden osalta

Askeleiden yksi ja kaksi myötä on nyt saavutettu Pamark Groupin toimintaan liittyvien päästöjen läpinäkyvyys. Kolmas, ei lainkaan vähäisin, askel on tuotteiden raaka-aineisiin ja valmistamiseen liittyvien päästöjen selvittäminen.

Greenline-tuotekatalogi kokoaa yhteen yhdeksän valikoidun Greenline-kumppanin tuotteita. Tuotteet edesauttavat vihreää siirtymää mm. ympäristöystävällisemmillä raakamateriaaleilla sekä pienentämällä kulutetun energian ja tuotteiden määrää.

Vastuullisten tuotteiden näyteikkunana toimiva Greenline-tuotekatalogi tarjoaa tuotteita erilaisiin ympäristöihin ja käyttötarkoituksiin aina take away -rasiasta siivouskoneisiin. Kaikissa katalogin tuotteissa yhdistyy Pamark Groupin ja Greenline-kumppaneiden yhteinen tavoite rakentaa läpinäkyvämpää yritystoimintaa ja hankintatoimea tuotteita ostaville organisaatioille.

Greenline-kumppanit

Vuoden 2024-2025 Greenline-kumppanibrändit ovat Duni, Kärcher, Tork, Katrin, Diversey, Sini, Vileda Professional, Nature Line Cutlery ja Kiilto. Jokainen Greenline-kumppani edesauttaa paitsi  vastuullista tuotevalikoimaamme, myös haluamme kehittyä läpinäkyvämmäksi toimijaksi Suomessa ja ulkomailla.

Kumppaneidemme tuotevalikoiman avulla voimme myös taata laajamittaisesti eri käyttötarkoituksiin sopivia tuotteita. Kaikki yhdeksän Greenline-kumppania ovat sitoutuneet hiilineutraaliusmatkaan kanssamme, jotta voimme yhdessä luoda vastuullisempaa yritystoimintaa.

Greenline Podcast

Onko yritykselläsi kirkas näkymä kokonaisvaltaisiin ympäristövaikutuksiin: suoriin ja epäsuoriin päästöihin, alihankkijoista loppukäyttäjiin?

Luultavasti ei – tervetuloa Greenline Podcastin studiolle! Tässä turvallisessa tilassa puhutaan rehellisesti vastuullisuusraportoinnin monista ulottuvuuksista ja haasteista. Kuljetaan yhdessä kohti aitoa käsitystä yrityksen vastuullisuuden todellisesta tilasta.

Kokonaisvaltainen näkyvyys vaatii koko yhteisön panosta. Siksi Greenline Podcastiin on otettu Pamarkin asiantuntijoiden lisäksi mukaan asiakkaiden ja tavarantoimittajien edustajat.

Tervetuloa kuulolle!

Greenline-tapahtumat

Greenline-tapahtumat kokoavat yhteen asiantuntijat, tuotevalmistajat ja Pamark Groupin asiakkaiden edustajat keskustelemaan polttavimmista aiheista yritysten vastuullisuustyön ja päästölaskennan saralla. 

Täältä löydät tulevat tapahtumat ja aiempien tilaisuuksien puheenvuorot. 

Olemme yhteisellä vastuullisuusmatkalla – lämpimästi tervetuloa mukaan!