Greenline-Podcast on Pamark Groupin uusi yrityksien vastuullisuutta ja päästöjä käsittelevä keskusteluohjelmaGreenline-Podcast on Pamark Groupin uusi yrityksien vastuullisuutta ja päästöjä käsittelevä keskusteluohjelma

Greenline Podcast

Onko yritykselläsi kirkas näkymä kokonaisvaltaisiin ympäristövaikutuksiin: suoriin ja epäsuoriin päästöihin, alihankkijoista loppukäyttäjiin?

Luultavasti ei – tervetuloa Greenline Podcastin studiolle! Tässä turvallisessa tilassa puhutaan rehellisesti vastuullisuusraportoinnin monista ulottuvuuksista ja haasteista. Kuljetaan yhdessä kohti aitoa käsitystä yrityksen vastuullisuuden todellisesta tilasta.

Kokonaisvaltainen näkyvyys vaatii koko yhteisön panosta. Siksi Greenline Podcastiin on otettu Pamarkin asiantuntijoiden lisäksi mukaan asiakkaiden ja tavarantoimittajien edustajat.

Tervetuloa kuulolle! Loppuvuoden 2023 aikana julkaisemme neljä ensimmäistä jaksoa.

Jakso 1:  CSRD ja päästöraportointi – viherpesua vai vaikuttava vastuullisuusteko?

Ensimmäisessä jaksossa vastuullisuustutkija Leo Breukers ja viestintäasiantuntija Iikka Savonen keskustelevat nopeasti lähestyvästä, vastuullisuusraportointia ohjaavasta CSRD-direktiivistä. Mikä CSRD on ja mitä se merkitsee sinulle? Tekeekö yrityksesi tahatonta viherpesua? Miten Pamark Greenline auttaa muodostamaan kokonaiskäsityksen yrityksesi päästöistä ja kehittämään liiketoimintaa vastuullisempaan suuntaan?

Jakso 2:  Pörssiyhtiön päästölaskenta, hiilineutraalit tehtaat ja tilaus-toimitusketjut

Tämän kertaisessa jaksossa studioon saapui vieraaksi Lassila & Tikanojan vastuullisuuspäällikkö Senja Forsman-Katainen ja Kärcher Oy:n myyntijohtaja Vappu Vanhala. Hyppäsimme suoraan syvään päätyyn käymällä läpi, mitä uusi CSRD-direktiivi ja epäsuorien päästöjen (Scope 3) todentaminen tarkoittaa konkretiassa suuren pörssiyhtiön kohdalla. Keskustelimme myös kuinka uusi direktiivi luo painetta myös epäsuorasti pk-yrityksiin. Lopuksi keskustelimme myös mitä kaikkia mahdollisuuksia uusi direktiivi yrityksille voi luoda aina valmistuksesta kuluttajien visioon brändiuskottavuudesta.

Jakso 3: Kaukokiito, logistiikan vastuullisuus, hiilineutraali rekkaliikenne

Tällä kertaa studiossa istuu juontaja Iikka Savosen lisäksi Suomen Kaukokiito Oy:n kehitys- ja ICT-johtaja ja Azets Insight Oy:n vastuullisuuskonsultti Leonard Breukers.

Kolmikko keskusteli mm. logistiikan digitalisaatiosta, Suomen rekkaliikenteen tulevaisuudesta, tiedolla johtamisen kulttuurista ja Kaukokiidon vastuullisuustavoitteista, joissa hiilineutraalius ja työhyvinvointi kulkevat käsi kädessä.

Jakso 4: Ravintola-alan vastuullisuus, Sodexo, Tork, vastuullisuuskumppanuus

Syksyn viimeisessä jaksossa vieraaksi saapui Sodexolta CMOE & Mobilization Manager Hanna Pekkinen ja Essityn Suomen päädyn markkinointipäällikkö Laura Larkas.

Laura ja Hanna jakoivat näkemyksiään ravintola-alan vastuullisuudesta, jossa epäsuorien päästöjen osuus kokonaispotista on jopa 99 %. Jotta näitä päästöjä voidaan aloittaa vähentämään, koko studiossa istuva kolmikko painottaa vastuullisuusketjujen merkitystä eri sidosryhmien välillä.

Näin ensimmäisen kauden päättävän jakson jälkimainingeissa voidaankin todeta, että jos ensimmäiset neljä jaksoa ovat meille jotain opettaneet, on se tilaus-toimitusketjun yhtenäisen tekemisen merkityksestä.

Jotta voimme tehdä kestäviä ratkaisuja, tulee meidän ymmärtää tarkemmin myös meitä ympäröivien tekijöiden ja toimijoiden vaikutukset ympäristöön. Kukaan ei ole myöskään haasteen kanssa yksin. Ilmastonmuutos on teema, jonka vaikutukset koskevat meitä kaikkia. Jos haluamme luoda kestävämpää tulevaisuutta seuraaville sukupolville, tulee meidän toimia systemaattisemmin kollektiivina. Näin vastuullisuustekemisen ympärille rakentuu aitoa lisäarvoa tuottava pohja.

Uusi vastuullisuusaiheinen Greenline Podcast nyt kuunneltavissa Spotifyssa ja YouTubessa

Greeline Podcast on Pamark Groupin uusi yrityksien vastuullisuutta, päästölaskentaa, hiilineutraliutta ja kokonaisvaltaisia ympäristövaikutuksia käsittelevä podcast, jossa puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä. 

Greenline Podcastissa perehdytään vastuullisuusasioihin myös Pamarkin asiantuntijoiden, kuin myös asiakkaidemme ja tavarantoimittajiemme asiantuntijoiden voimin. 

Isäntänä toimii Pamark Groupin markkinointipäällikkö Iikka Savonen ja vieraita podcastiimme saamme muunmuassa Azetz Insight Oy:ltä, Kärcher Oy:ltä, sekä Lassila & Tikanojalta. Podcastissa päästään pureutumaan syvemmin esimerkiksi tavarantoimittajien päästölaskentaan, CSRD-direktiiviin, suorien ja epäsuorien päästöjen laskentaan, sekä miten kehittää liiketoimintaa vastuullisempaan ja kestävämmän kehityksen kannalta parempaan suuntaan. 

Käsittelemme Greenline Podcast -sarjassamme seuraavia asioita:

Vastuullisuus

Mitä vastuullisuus tarkoittaa? Miten yritys voi toimia vastuullisesti ja mitä kaikkea ympäristövastuullisuus pitää sisällään? Greenline Podcastissa keskitytään vastuullisuuden ympäristöseikkoihin ja siihen miten erilaiset suorat ja epäsuorat päästöt vaikuttavat esimerkiksi yrityksen hiilijalanjälkeen.

Päästöraportointi ja päästölaskenta

Mitä tarkoittaa lähestyvä CSRD-direktiivi? Miten yritykseni voi tehdä päästöraportointia? Podcastissa keskitytään siihen, miten Pamark Greenline voi ehkäistä tahatonta viherpesua ja auttaa muodostamaan kokonäiskäsityksen yrityksesi päästöistä ja kehittämään liiketoimintaasi vastuullisempaan suuntaan.