Flät 14

Helsingin Kalliossa sijaitseva Flät 14 perustettiin kesällä 2019. Perustajaduon, Johannan ja Karinin visiona oli luoda ravintolakonsepti, jossa tarjoillaan esteettisesti kaunista, yksinkertaista ja korkealaatuista ruokaa. Konseptissa yhdistyy kotimaisuus, tasa-arvo ja korkea palvelutaso. Nopeassa aikataulussa asiakaskunta löysikin korkeatasoista aamupalaa ja lounasta tarjoilevan ravintolan Karhupuiston kupeesta.

Pamark Group astui kuvaan yhteistyön merkeissä kevään 2020 take away -boomin aikaan. Flät 14 päätti haastaa koronan luomat, uudet puitteet ravintola-alalle ja tarttua take awayn luomiin mahdollisuuksiin. Kaiken keskiössä oli brändiä mukailevat, personoidut tuotteet.

”Meille oli tärkeää, että hankkimamme tuotteet ovat paitsi personoituja, mutta mukailevat omia arvojamme ekologisuuden ja kestävän kehityksen ympärillä. Painetuilla tuotteilla saisimme luotua henkilökohtaisemman kokemuksen asiakkaillemme. Koimme, että painetut tuotteet myös vahvistavat Flät 14:sta brändiä.”, Johanna Fedorzcyk toteaa.

Yksityisyrittäjille tietysti olennaista oli myös ylläpitää kassavirran tehokkuus. Johanna nostaakin esille Pamark Groupin kilpailukykyiset hinnat, kun vertaa Suomen suurimpiin tukkureihin. Kaikki oli kiinni hankintojen tehokkaasta keskittämisestä.

”Meillä ei aluksi ollut ymmärrystä mitä kaikkea voisimme Pamark Groupilta tilata. Tiesimme että painettujen, personoitujen tuotteiden lisäksi heiltä saisi muitakin hyödykkeitä, mutta valikoiman laajuus yllätti. Ajan saatossa huomasimme; mitä enemmän keskitimme hankintoja, sitä vähemmän käytimme myös työaikaa tai toimituskustannuksia.”, Johanna kertoo.

Tänä päivänä Flät 14 onkin laajentanut hankintojensa määrää Pamark Groupilta tuoteryhmittäin. Mm. siivousaineet ja pesuaineetpehmopaperit sekä take away -tarpeet on saatu kätevästi samasta osoitteesta.

Erikoismainintana Johanna nostaa verkkokaupan helppouden ja tehokkaan logistiikan. Kiireisessä ravintolaympäristössä työskentely saattaa aiheuttaa tilanteita, joissa nopeat tilaus-toimitusketjut ovat kriittisessä roolissa.

”Pakko mainita erikseen Pamark Groupin logistiikka ja verkkokauppa. Meille on todella tärkeää, että laadukkaiden tuotteiden lisäksi ostamme myös laadukkaita palveluita. Pamark Groupin toimitusajat ovat pelastaneet meidät jo pariin otteeseen kiipelistä, kun tavara loppuu ja pitää nopeasti saada uutta erää tilalle. Olemme myös työuriemme aikana nähneet monenlaisia verkkokauppoja. Pamark.fi on palvellut meitä erinomaisesti virtaviivaisuudellaan ja yksinkertaisuudellaan. Tästä suuri hatunnosto” Johanna ylistää.