Näet hinnat ja pääset tilaamaan sisäänkirjautuneena. Mikäli et ole vielä asiakkaamme, luo uusi yritystili tästä > Rekisteröidy ja tilaa

Kulinarismin trendit sekä Fastfood & Café & Ravintola 2019 / Pamark

Kulinarismin trendit sekä Fastfood & Café & Ravintola 2019

Ekologisuus, ympäristöystävällisyys, kestävä kehitys. Marginaalinen listaus termistöstä, joka tällä hetkellä ohjaa kulinarismin trendejä. Kuluttajan kiinnostus tuotteen alkuperästä sekä valmistusmateriaaleista kohoaa ja samaan aikaan käsite ”ilmastoahdistus” lisääntyy kasvavan kulutuksemme myötä.

Haaste piilee kysymyksessä: Kuinka saamme toimimaan yhtälön kasvava kulutus = terve ympäristö? Ensimmäiset ratkaisut kysymykseen ovat löytyneet EU direktiiveistä, alan trendeihin vastaamisesta tuotelanseerauksilla ja kuluttajarajapinnassa tapahtuvista hankintapäätöksistä. Konkretiassa nämä ratkaisut ovat mm. kertakäyttöisten muovituotteiden kieltäminen, ekologisista raaka-aineista valmistetut tuotteet ja kuluttajan päätös olla hankkimatta epäeettisiä tuotteita.

Kolmesta edellä mainituista tuotteiden lanseeraus on vastuualueeltaan ketjun suurimmassa roolissa. Ihmiset haluavat muutoksen. Muutokseen pohjautuva päätös toteutetaan päättäjien toimesta. Todellinen haaste siirtyy näin yrityksille, joiden tulee vastata ja mukautua muutoksen luomiin haasteisiin.

Tukkurina ja suurien volyymien toimittajana tiedostamme roolimme terveen ympäristön yhtälössä. Toimintaamme ohjaa myönnettyjen ympäristösertifikaattien lisäksi jatkuva tahtotila löytää kotimaisia valmistajia, joilla on ymmärrys siitä mitä tuotteen loppukäyttäjä haluaa ja tarvitsee.

Vuoden 2019 Fastfood & Café & Restaurant messuilla halusimme vastata kysymykseen omalta osaltamme. Nostimme esille Akvilan Nature Line puukuituaterimet, joissa vastuullisuus on tärkeässä osassa. Lähes 100%:sti puukuidusta tuotetut aterimet ovat täydellinen esimerkki, kuinka ympäristö on otettu huomioon heti raaka-aineiden keräilystä lähtien. Etelä-Ruotsissa kerätty materiaali ja Outokummussa valmistetut Nature Line aterimet ovat HoReCa-alan mielenkiintoisimpia tuotteita tänä vuonna.

Vuoden 2019 messuista jäi käteen paitsi hyvä fiilis, myös selkeä kuva ympäristöä palvelevien tuotteiden kysynnästä. Kiitos kaikille messuvierailijoille ja onnea vuoteen 2019!