Näet hinnat ja pääset tilaamaan sisäänkirjautuneena. Mikäli et ole vielä asiakkaamme, luo uusi yritystili tästä > Rekisteröidy ja tilaa

Torju epidemiat pintojen ja laitteiden desinfioinnilla - Pamark

Torju epidemiat pintojen ja laitteiden desinfioinnilla

Sairaalabakteerit, influenssakaudet, norovirusepidemiat ja nyt maailmalla leviävä koronavirusepidemia tekevät hoitoympäristön säännöllisestä puhdistuksesta ja desinfioinnista tavallistakin tärkeämpää. Huolellinen käsihygienia sekä potilastyössä että huoneiden siivouksessa on vain osa tartuntojen ehkäisemistä.

Yhteiskäytössä olevat kalusteet ja terveydenhuollon laitteet, kuten sängyt, pyörätuolit ja stetoskoopit täytyy myös huomioida puhdistusrutiineissa. Kaikille pinnoille, joihin potilas koskee, sekä hoito- ja tutkimusvälineisiin ja ympäristöön jää tartunnan aiheuttajia. Epäpuhtaiden kalusteiden ja laitteiden käyttö levittää mikro-organismeja ja lisää infektioriskiä.

Puhdista potilaiden välillä

Pintojen ja välineiden huolellinen puhdistus jokaisen potilaskontaktin jälkeen suojaa potilaat, vierailijat ja henkilökunnan niin hoitoon liittyviltä infektioilta kuin epidemioiltakin. Perinteinen tapa puhdistaa ja desinfioida on pestä pinta ensin puhdistusaineella, kuivata se ja lopuksi desinfioida pinta alkoholilla tai kloorilla. Tämä vaatii monta työvälinettä ja välivaihetta, eivätkä puhdistusvälineet yleensä ole potilasta hoitavan tai tutkivan henkilön välittömässä läheisyydessä.

Pintadesinfektiopyyhkeet ovat helppo tapa tuoda puhdistus osaksi hoitotyön arkea. Pyyhepakkausta voi säilyttää hoitopaikalla esimerkiksi potilaan sängyn vieressä. Näin laitteet ja pinnat voi pyyhkiä heti käytön jälkeen ja vähentää organismien leviämistä ympäristöön tai muihin ihmisiin.

Kun pyyhkeet ovat kaikkien saatavilla, kuka tahansa pyyhkeen käyttöön koulutettu pystyy huolehtimaan desinfioinnista. Tämä nopeuttaa puhdistusprosessia ja lyhentää aikaa, jona mikrobit pääsevät leviämään ympäristöön.

Yksivaiheinen puhdistus säästää aikaa

Pintadesinfektiopyyhkeillä voi myös säästää aikaa ja rahaa: pinnan voi puhdistaa ja desinfioida samalla kertaa. Yksivaiheinen puhdistus on tehokkaampi tapa desinfioida jatkuvasti kosketukselle alttiita pintoja. Pyyhkeiden käyttö on helpompaa kuin perinteinen desinfiointi ja se jättää pinnat puhtaammiksi kuin pesuaine. Tehokkaampi puhdistus voi auttaa myös pienentämään desinfioinnin kokonaiskustannuksia.

Pyyhkeet eivät jätä pintoja liian märiksi tai kuiviksi, niissä on juuri oikea määrä puhdistusainetta. Ne ovat myös tehokkaampia vähentämään mikrobikuormitusta: Nestemäiset pesuaineet ja pesuliinat on kehitetty poistamaan mikrobeja pinnoilta, joten niiden käyttäminen väärin voi johtaa muiden pintojen saastumiseen. Samanaikaiseen puhdistukseen ja desinfiointiin kehitetyt liinat taas tappavat mikrobeja, eivätkä ole niin alttiita kuljettamaan niitä eteenpäin. Tämä auttaa vähentämään käyttövirheistä johtuvia ongelmia.

Opettele pyyhkeiden käyttö hyvin

Pyyhkeiden käyttöohjeisiin tutustuminen ja käytön opettelu on tärkeää. Kulloiseenkin työtehtävään täytyy osata valita oikea pyyhe. Eri mikrobien tuhoaminen vaatii eripituisia kontaktiaikoja desinfiointiaineen kanssa, ja pinta täytyy pyyhkiä oikealla tavalla, jotta puhdistus- ja desinfiointi onnistuvat tehokkaasti. Yhtä pyyhettä ei saa käyttää liian montaa kertaa tai liian kauaa. Pyyhe hävitetään ohjeen mukaan joko kliinisen jätteen, sekajätteen tai energiajätteen seassa.

Clinellin vihreän linjan tuotteet (Clinell Universal) ovat tehokkaita ja monikäyttöisiä yleispyyhkeitä pintojen puhdistukseen ja desinfiointiin. Clinellin punaisen linjan tuotteet (Clinell Sporicidal) ovat tehokkaimpia desinfektiopyyhkeitä. Ne tappavat kaikki tunnetut patogeenit ja niitä voidaan käyttää kaikkien noninvasiivisten lääkinnällisten laitteiden puhdistukseen ja desinfiointiin. Sekä Clinell Universal että Clinell Sporicidal tehoavat myös koronavirukseen 60 sekunnin kontaktiaikana.

Tutustu aina pyyhekohtaisiin käyttö- ja hävitysohjeisiin, ja kysy henkilökuntanne koulutusmahdollisuuksista meiltä.