Näet hinnat ja pääset tilaamaan sisäänkirjautuneena. Mikäli et ole vielä asiakkaamme, luo uusi yritystili tästä > Rekisteröidy ja tilaa

Wereldhave Oy (Itis) - Pamark

Wereldhave Oy (Itis)

Matias Lehtomäki
Wereldhave Oy (Itis)
Turvallisuus- ja siivouspäällikkö

 

”Kun otettiin Pamarkin tarjoamat Torkin tuotteet, on siivoojalla kärryissä vain yhtä tuotetta eikä tarvitse juosta paikasta toiseen hakemaan aina erilaista käsisaippuaa.” - Matias Lehtomäki

 

Joka päivä 60 000 asiakasta ja moitteettomat yleisövessat – Itiksen ja Pamarkin yhteistyö toimii

Pari vuotta sitten Itiksessä toteutettiin suurempi muutostyö, jonka myötä kauppakeskuksen vessat keskitettiin yhteen ja samaan paikkaan. Uusitut WC-tilat ovat valoisat ja avarat. Tilat kiiltelevät vieläkin uutuuttaan ja ensi näkemältä voisi ajatella, että remontti olisi valmistunut aivan vastikään. WC-koppien rivistöt kulkevat seinän molemmin puolin. Ruuhkan tuntua ei ole havaittavissa, mutta silti kopit ovat erittäin aktiivisessa käytössä. Kun yksi vapautuu, menee koppiin jo uusi kävijä. Siivooja päivystää tiloissa jatkuvasti.

- Wc-asiointi on todella tärkeä osa asiointia kauppakeskuksessa. Epäsiisti vessa vaikuttaa huonosti kauppakokemukseen. Täyttölaitteiden pitää olla siistit ja helposti puhdistettavissa. Niiden pitää kestää kovaa käyttöä ja olla tarvittaessa vaihdettavissa nopeasti uuteen. Wc- ja käsipaperit eivät saa päästä loppumaan kesken, Lehtomäki luettelee.

Pamark valikoitui Itiksen kumppaniksi muutostyön yhteydessä toteutetussa tarjouskilpailussa. Tuolloin haettiin ratkaisua, joka sopii Itiksen suuriin volyymeihin ja tekee arjesta toimivamman. Pamark tarjosi edullisesti Torkin annostelijat ja täyttötuotteet, joilla kaikki kauppakeskuksen vessat saatiin yhdenmukaistettua.

- Kustannussäästöt ja oman siivouksen tehostaminen olivat pääasiassa. Aikaisemmin meillä oli vessoissa neljää eri käsisaippuaa ja papereita monia eri leveyksiä. Nyt kun otettiin Pamarkin tarjoamat Torkin tuotteet, on siivoojalla kärryissä vain yhtä tuotetta eikä tarvitse juosta paikasta toiseen hakemaan aina erilaista käsisaippuaa.

 

Yksi toimiva malli helpottaa kunnossapitoa merkittävästi

Paperi- ja saippua-annostelijoissa Itis päätyi konsultoinnin perusteella siisteihin perusmalleihin, joista siivooja näkee hetkessä täyttöasteen.

- Uusi paperirulla lisätään wc-paperiannostelijaan ennen kuin vanha edes ehtii kulua loppuun. On todella kätevää, että paperia ei mene hukkaan, sillä annostelijoissa on paikka myös ns. jämärullille. Kaikki rullat saadaan käytettyä loppuun asti, Lehtomäki huomauttaa.

Annostelijoita on myös Itiksen omassa varastossa siltä varalta, jos ne kohtaavat ilkivaltaa. Rikkoontunut laite vaihdetaan heti uuteen.

- Turvallisuusalan ammattilaisena uskon broken window -teoriaan. Jos ilkivallan jälkiä ei korjata heti, silloin se kiihdyttää ilkivallan määrää. Ensimmäinen tussitöherrys tai mikä vaan, niin meiltä lähtee vessoista samana päivänä kaikki ilkivallan jäljet. Siksi paikat ovat pysyneet erittäin hyvässä kunnossa, Matias Lehtomäki kertoo.

Itis on varautunut kauppakeskuksen suuriin käyttäjämääriin omalla välivarastoinnilla.

- Tilaamme kerralla isoja toimituksia ja omat siivoojat seuraavat kulutusta. Kun täyttötuotteita alkaa olla kolmannes jäljellä, tilataan Pamarkilta taas uusia lavoja.

- Onhan tämä meille myös ympäristökysymys, tällä mallilla ei tule niin paljon kuljetusta. Myös paperin pitää olla ympäristömerkittyä. Sustainability-asiat ovat meille tärkeitä.

Vaikka kaikkeen on varauduttu, voivat äkilliset piikit yleisömäärässä silti yllättää — hyvästä varautumisesta huolimatta. Tällaisissa tilanteissa yhteistyökumppanin toimintakyky testataan.

- Meille on ollut arvokas juttu, että jos tavara on päässyt syystä tai toisesta loppumaan, sitä ollaan saatu Pamarkilta lisää hyvin nopeasti.
Siivous- ja turvallisuuspäällikkö Matias Lehtomäki kertoo olevansa erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Pamarkin kanssa.

- Itselleni on ollut suuri helpotus, että voi luottaa siihen, että tavaraa saa pikatoimituksena jopa samana päivänä. Tämän ansiosta täyttötuotteet eivät ole päässeet vessoistamme kokonaan täysin loppumaan. Kiireisilläkin hetkillä on apua saatu Pamarkilta aina yhdellä puhelinsoitolla.