Näet hinnat ja pääset tilaamaan sisäänkirjautuneena. Mikäli et ole vielä asiakkaamme, luo uusi yritystili tästä > Rekisteröidy ja tilaa

Teräksistä tyyliä saniteettitiloihin - Pamark

Teräksistä tyyliä saniteettitiloihin

Kun suunnitellaan julkisia tai puolijulkisia tiloja, kiinnitetään saniteettitilojen toimivuuteen ja helppohoitoisuuteen tarkasti huomiota. Erilaisten kohteiden omat erityistarpeet ratkaistaan asiakaskohderyhmää palvelevin kokonaisuuksin. Koska päivittäiset kävijämäärät julkisissa ja puolijulkisissa saniteettitiloissa ovat kohteesta riippuen hyvinkin suuria, nousee tilojen siisteys ja hygienia suureen arvoon. WC- ja suihkutiloilla on merkittävä vaikutus asiakaskokemukseen, miten viihtyisäksi kohteessa asiointi koetaan. Oikeilla varusteratkaisuilla saadaan luotua jokaiseen kohteeseen tyylikkäitä, helppohoitoisia ja puhtautta henkiviä kokonaisuuksia.

Ilkivaltaa ehkäisevillä ja helposti puhdistettavilla saniteettitilojen tuotteilla tilojen ylläpitäjä voi minimoida huolto- ja kunnossapitokustannukset. Käytännön kokemukset osoittavat, että korkealaatuisten, likaahylkivien materiaalien käyttö vaikuttaa paljon käytettyjen saniteettitilojen säilymiseen. Puhdistus- ja hygieniaominaisuuksiensa ansiosta ruostumaton teräs on turvallinen ja puhdas valinta julkisiin pesutiloihin. Pesupaikkojen ja muiden varusteiden hygieeninen ilmapiiri säilyy.

Pitkäikäinen ruostumaton teräs

Ruostumaton teräs on julkisten ja puolijulkisten saniteettitilojen kalusteiden yleisin raaka-aine. Se kestää sekä kosteutta että useimpia happoja ja lisäksi sille on ominaista kestävyys, erinomainen lämmön- ja kylmänsietokyky sekä hyvät hygieniaominaisuudet. Ruostumaton teräs on myös paloturvallinen materiaali. Sen sileältä ja kovalta pinnalta lika ja rasva on helppo pestä pois.

Ruostumaton teräs on myös lähes 100% kierrätettävä materiaali. Tehokkaan kierrätysjärjestelmän ansiosta yhä suurempi osa vapautuvasta materiaalista saadaan hyötykäyttöön ja huomattavan suuri osa sulattamojen raaka-aineista onkin nykyään kierrätysperäistä. Yksi ruostumattoman teräksen ympäristöystävällisyyden puolesta puhuva tekijä on, ettei materiaali vaadi pintakäsittelyä. Tämä vähentää sen ympäristörasitusta sekä valmistuksessa että käytössä huoltotarpeen rajoittuessa pintojen puhdistukseen.

Kestävät ja helppohuoltoiset saniteettivarusteet

Uusien julkisten, puolijulkisten ja teollisuuden saniteettitilojen suunnittelussa keskustellaan yhä useammin ilkivallan ehkäisemisestä, puhtaanapidon tehostamisesta ja kestävyydestä, ja näiden ominaisuuksien kysyntä kasvaa kaiken aikaa. Erityisesti kosketusvapaiden varusteiden suosio on viime vuosina noussut huomattavasti.  Muotoilussa kiinnitetään huomiota selkeisiin linjoihin ja toimiviin kokonaisuuksiin.

Saniteettivarusteiden, kuten saippua-annostelijoidenkäsikuivaimien ja roska-astioiden seinään upotettava asennus vähentää mahdollisuuksia tahalliseen tuhoamiseen ja tarjoaa tilaa säästävän ratkaisun ahtaisiin pesu- ja WC-tiloihin. Lisäksi seinään upotettava asennus vähentää puhdistustarvetta. Integroitu asennuskehys helpottaa kiinnittämistä sekä kevyeen väliseinään että massiivirakenteeseen.  Erityiset seinäasennuskiinnikkeet mahdollistavat nopean ja turvallisen seinälle kiinnitettävän asennuksen. Ennen kaikkea jälkiasennuksissa esimerkiksi Franke Rodan-sarjan asennettavat annostelijat ovat erittäin helppoja asentaa, ylläpitää ja huoltaa.

Esteettömyys huomioidaan turvallisin, yhteensointuvin varustein

Esteettömissä saniteettitiloissa turvallisuus ja käyttäjäystävällisyys ovat avainasemassa.  Lääketieteellisissä tiloissa, hoitopaikoissa ja julkisissa käymälöissä liikkumista tukevat apuvälineet, kuten seinään kiinnitettävät kiinteät tukikaiteet ja käännettävät tukikaiteet, taitettavat suihkuistuimet, selkänojat, suihkupidikkeet ja säädettävät peilit tekevät ympäristöstä käyttäjälleen turvallisemman. Franken tukikaiteet on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, jonka luistamaton satiinipinta lisää käytön turvallisuutta.

Siirrettävä desinfiointiannostelija helpottaa käsihygieniasta huolehtimista

Julkisilla paikoilla, sairaaloissa ja yleisissä tiloissa on erityisen tärkeää riittävä käsihygienia. Käsien pesuun ja desinfiointiin kiinnitetään tarkasti huomiota, ja käsihuuhteiden tarjolle asettaminen on tullut tavaksi jokaisessa asiointipisteessä. Käsidesinfiointilaitteita on hyvä löytyä esimerkiksi käytäviltä joko seiniin kiinnitettyinä, tai siirrettävälle jalustalle asennettuina.

Aivan yhtä tärkeää kuin käsien desinfiointilaitteiden helppo käyttö, on myös niiden helppo täyttö ja puhdistus. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut käsidesinfiointi annostelijat tulee olla varustettu silikoniletkulla, joka kestää parhaiten desinfiointiaineen alkoholin vaikutuksia. Franken elektroniset saippua-annostelijat ovat helposti muunnettavissa käsien desinfiointiannostelijoiksi vaihtamalla muovinen letku Franken silikoniseen annosteluletkuun desinfiointiainetta varten.

Tuomalla desinfiointiannostelija selkeästi näkyville tehdään käsihygieniasta rutiinia kaikille. Jalustan ja desinfiointiaineannostelijan yhdistelmällä tuodaan käsihygienia esille näyttävästi, houkuttelevasti ja tyylikkäästi. Siirrettävä, ruostumattomasta teräksestä valmistettu, laadukkaasti viimeistelty teline voidaan vapaasti sijoittaa kulloinkin oikeaan paikkaan, esimerkiksi vastaanottoalueille, yleisiin tiloihin, ateriapalveluihin, terveydenhuollon palveluihin, ja urheilutiloihin.

Riittävällä käsihygienialla vähennetään bakteerien ja virusten leviämistä. Käsihygieniasta huolehtimisesta on tullutkin jo osa jokapäiväistä arkea, miksi se ei siis voisi olla kestävää ja samalla tyylikästä!


Franke Water Systems tarjoaa laajan tuotevalikoiman julkisiin ja puolijulkisiin tiloihin. Suunnittelusta ja tuotekehityksestä vastaavat innovaatiokeskukset Saksassa ja Isossa Britanniassa, joiden teknistä tietotaitoa hyödynnetään yhteistyössä arkkitehtien, suunnittelijoiden ja muiden yhteistyökumppanien kanssa, toimivien ratkaisujen tuomiseksi markkinoille. Lähde mukaan 360-kierrokselle tutustumaan Franke Water Systems-tilaratkaisuihin! 

Franke Water Systems tuotteet valmistetaan Franken omilla tuotantolaitoksilla Suomessa, Saksassa, Iso-Britanniassa, Puolassa, Kanadassa, Etelä-Afrikassa ja Arabiemiraateissa. Tutustu Pamarkin Franke-tuotevalikoimaan!