Näet hinnat ja pääset tilaamaan sisäänkirjautuneena. Mikäli et ole vielä asiakkaamme, luo uusi yritystili tästä > Rekisteröidy ja tilaa

Pamark Group on aloittanut kunnianhimoisen kehitysprojektinsa kohti hiilineutraalia tulevaisuutta - Pamark

Pamark Group on aloittanut kunnianhimoisen kehitysprojektinsa kohti hiilineutraalia tulevaisuutta

Pamark Group on aloittanut kunnianhimoisen Greenline-projektin kohti hiilineutraalia tulevaisuutta

Uusi palvelumme tukee taistelua ilmastonmuutosta vastaan ja luo läpinäkyvyyttä tavarakaupan ekosysteemiin.

Greenline -projekti on käynnistetty yhdessä logistiikan-, analytiikan-, vastuullisuuden- ja liiketoiminnan-asiantuntijoiden kanssa. Yli vuoden kestävä projekti tulee valaisemaan haastavaa logistiikan ja hankinnan ympäristövaikutusta. Keskittymällä ensin ilmastonmuutoksen hidastamiseen, Greenline -projekti tarjoaa työkalut hiilijalanjäljen seurantaan ja johtamiseen.

EU:n tulevat Corporate Sustainability Reporting Directive -direktiivin raportointimääräykset ja EU:n vihreän rahoituksen taksonomia yhdistävät hiilipäästöt yhä vahvemmin osaksi rahoitusta ja kannattavaa liiketoimintaa. Erityisesti GHG Protocollan laskentamenetelmän mukaisten Scope 3 päästöjen määrittäminen nousee haastavaksi teemaksi. Pitkät hankintaketjut, tiedon puute ja monimutkaiset elinkaarilaskelmat tulevat vaikeuttamaan päästöjen määrittämistä. Greenline -projekti avustaa tässä, ja tarjoaa ratkaisuja hiilipäästöjen keräämiseen ja toimitusketjun hallintaan. Greenline on ekosysteemi, joka läpivalaisee toimitusketjujen hiilijalanjäljen, ja lopulta kääntää sen hiilikädenjäljeksi.

Pamark Greenline logo

Greenline on todella hieno osa Pamarkin ilmastotyötä; Pamark ei ainoastaan pidä huolta omista päästöistään, vaan haluaa tarjota myös asiakkailleen ilmastoystävällisempiä ratkaisuja kuin myös vaikuttaa sidosryhmiensä päästöjen hallintaan. Pamark on lähtenyt rakentamaan päästöjenhallinnan mallia erittäin laajasti ja projekti on yksi ainutlaatuisimmista kokonaisuuksista, jossa olemme saaneet olla mukana.

Green Carbon sai kunnian olla tuottamassa Pamarkin yrityskohtaisen päästölaskennan ja kompensaatioratkaisun. Olemme sparrailleet Pamarkia Greenline -projektin toteutuksessa ja kannustaneet läpinäkyvään ja faktoihin perustuvaan viestintään. Greenline tulee parhaimmillaan ohjaamaan Pamarkin asiakkaita tekemään vihreämpiä tuotevalintoja ja näin pienentämään Scope 3:sen hankinnan päästöjä.

- Saija Ahonen, Myynti ja Asiakkuudet, Green Carbon Finland

”Vastuullisuusasiat ja erityisesti vastuullisuus ympäristön näkökulmasta on muuttunut NICE TO HAVE-näkökulmasta MUST HAVE-asenteeseen. Meillä jokaisella on kädet täynnä työtä erikoisen maailmantilanteen vuoksi; Ilmastonmuutos, sekä poliittinen että taloudellinen epävakaus vaativat ratkaisuja, jotka avustavat niin yrityksiä kuin kuluttajia paremman maailman rakentamisessa. Tämä hanke on ratkaisumme, jossa aika on pahin kilpailijamme. Siksi olemme käärineet hihat ylös ja alkaneet hommiin…”

- Minna Åman-Toivio, Toimitusjohtaja, Pamark Oy