Näet hinnat ja pääset tilaamaan sisäänkirjautuneena. Mikäli et ole vielä asiakkaamme, luo uusi yritystili tästä > Rekisteröidy ja tilaa

Minne katosivat kestokäsineet puhtaanapidosta? - Pamark

Minne katosivat kestokäsineet puhtaanapidosta?

Puhtaanapidon merkitys on korostunut viime aikoina. Puhtauden parissa työskennellään juuri nyt kirjaimellisesti hartiavoimin terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Kertakäyttöisten suojahansikkaiden kulutus on erittäin suurta tällä hetkellä. Mikrobien torjunnassa tulee panostaa laadukkaisiin työvälineisiin, niiden oikeanlaiseen käyttöön ja asianmukaiseen huoltoon. Ympäristötietoisuus on lisääntynyt erittäin vahvasti, ja ekologisuuteen panostetaan muun muassa pesuaineiden ja työvälineiden muodossa. Onko siis ympäristöä kuormittava muovihanskaroska välttämätöntä?

Kertakäyttöisen ajatellaan tarkoittavan hygieenistä: tuote otetaan pakkauksestaan käyttöön, ja likaantunut tuote hävitetään käytön jälkeen roskien mukana. Sama toistetaan niin usein kuin tarve. Helppoa, nopeaa ja ympäristöä kuormittavaa. Viimeisen 10 vuoden aikana kertakäyttöiset suojakäsineet ovat yleistyneet puhtaanapidossa, lähes syrjäyttäen kestosuojakäsineet. Kestosuojakäsineiden hyödyt ovat saattaneet unohtua kertakäyttövimman keskellä. Samaan tehtävään saattaa kulua useammat kertakäyttöiset suojakäsineet, kun kestokäsineitä pesemällä työvaiheiden välissä samat käsineet ovat käyttövalmiit ja hygieeniset, kerta toisensa jälkeen. Jokaisella pesukerralla tehdään luontoa säästävä ekoteko, ja vähennetään muovijätettä yksi hanskapari kerrallaan.

Käsineet jokaiseen tehtävään

Suojakäsineet tulee valita aina käyttötarkoituksen mukaan. Kestokäsine on hyvä ja turvallinen käsine siivoustyöhön. Tiettyihin työtehtäviin ja -kohteisiin on oltava valittavissa kertakäyttöiset käsineet, kuten eritetahrojen poistamiseen ja terveydenhuollon kohteisiin. Suojakäsineiden laajasta valikoimastamme on mahdollisuus valita kullekin sopiva ja oikean kokoinen käsine. Kestokäsineiden valmistusmateriaaleista löytyy monipuolisesti allergisoimattomia vaihtoehtoja. Käsineissä tulee aina olla CE -merkintä, joka tarkoittaa, että valmistaja vakuuttaa tuotteen täyttävän sitä koskevien EU:n direktiivien ja asetusten vaatimukset.

Kestävä, pestävä suojakäsine

Siivoukseen tarkoitetut kestokäsineet suojaavat tehokkaasti käyttäjäänsä. Hyvät suojakäsineet ovat käyttäjälleen sopivat. Käsineet ovat aina henkilökohtaiset. Jokainen työntekijä huoltaa käsineensä itse. Käsineiden oikeanlaisella puhdistamisella varmistetaan, ettei käsineiden kautta levitetä likaa eteenpäin, ja käsineet ovat käyttäjälleen hygieeniset. Suojakäsineiden käytössä tulee aina noudattaa työnantajan antamia sääntöjä ja ohjeita liittyen käsiteltäviin materiaaleihin ja työtehtäviin.

Suojakäsineet puetaan aina puhtaisiin, kuiviin käsiin. Alle voi laittaa puuvillakäsineet, jotka imevät kosteutta ja parantavat suojakäsineiden käyttömukavuutta. Käsineitä tulee käyttää vain tarvittaessa ohjeiden mukaan.

Hyvin huollettuna kestosuojakäsineet säilyvät pitkäikäisinä

 Työvuoron aikana:

  • -Käytä suojakäsineitä korkeintaan puoli tuntia yhtäjaksoisesti.
  • -Käännä käsineiden varret ulospäin estääksesi nesteiden valumisen käsineen sisään.
  • -Työvaiheiden välillä ja erityisesti wc:n siivouksen jälkeen pese käsineet saippualla ja kuivaa käsipaperiin.
  • -Vaihda käsineet aina niiden rikkoutuessa.
  • -Mikäli aluskäsineet kostuvat, vaihda ne kuiviin.

Työvuoron lopuksi:

  • -Pese käsineet käsissäsi saippualla, kuten työvaiheiden välissäkin.
  • -Käännä käsineet nurinpäin ja pese ne saippualla juoksevan veden alla myös sisäpuolelta.
  • -Laita käsineet kuivumaan käsineille tarkoitettuun telineeseen nurjapuoli päällepäin.
  • -Pese aluskäsineet saippualla, juoksevan veden alla tai pyykinpesukoneessa.

Pese lopuksi kätesi saippualla kyynärvarsia myöden, kuivaa huolellisesti ja hoida kädet suojaavalla käsivoiteella.