Näet hinnat ja pääset tilaamaan sisäänkirjautuneena. Mikäli et ole vielä asiakkaamme, luo uusi yritystili tästä > Rekisteröidy ja tilaa

Lähdimme tekemään yhdessä hyvää: Pamark yhteistyökumppaneineen järjestää joululounaan kehitysvammaisten kotiyhteisöissä - Pamark

Lähdimme tekemään yhdessä hyvää: Pamark yhteistyökumppaneineen järjestää joululounaan kehitysvammaisten kotiyhteisöissä

Artikkelia päivitetty 23.12.2020

Vuosi 2020 on odottmattomien käänteidensä ansiosta muistuttanut meitä kaikkia siitä, kuinka tärkeää on pitää huolta toinen toisistamme.

Maistuva jouluruoka toimitettiin Vantaalta K-Citymarket Jumbon Food Courtista Helsingin Marjaniemeen Petri Fingerroosin toimesta. (Kuva: Oskarinpuiston ja Kankurinkulman kotiyhteisöt)

Pamark haluaa olla yrityksenä tukemassa yhteisöjä koronapandemian keskellä. Tänä jouluna halusimme ilahduttaa heitä, joille mennyt vuosi on ollut haasteellinen koronan vuoksi asetettujen rajoitteiden takia. Yhdessä yhteistyökumppaneidemme Foodtrail Oy:n ja Fingerroos Logistics Oy:n kanssa tarjoamme joululounaan Kehitysvammatuki 57 ry:n asukkaille ja henkilökunnalle lauantaina 19.12.2020.

Lahjoituksen kohteena on vuonna 1957 perustetun Kehitysvammatuki 57 ry:n kaksi asumisyksikköä; Kankurinkulman kotiyhteisö ja Oskarinpuiston kotiyhteisö. Yhdistyksen toiminta koostuu kehitysvammaisille ihmisille, perheille ja vapaaehtoisille toimijoille tarjottavasta monipuolisesta virkistys- ja vapaa-ajan toiminnasta sekä päiväaikaisesta toiminnasta ja pysyvän asumisen palveluista. -Päädyimme tällaiseen lahjaan, koska uskomme yrityksenä, että tällainen joululahja kannustaa ja tuo toivottavasti lisää voimia ja joulumieltä myös kehitysvammatuki 57 väelle koronapandemian keskellä, kertoo terveydenhuollon myyntijohtaja Antti Antikainen Pamarkilta.

Kotiyhteisöt tarjoavat ympärivuorokautista asumisen palvelua Helsingin Marjaniemessä. Arjen toiminnassa kotiyhteisöissä kotitukemaan ja kehittämään asukkaiden omia vahvuuksia ja toteuttamaan asumiseen liittyviä toiveita. -Pamark haluaa tällaisella hyväntekeväisyydellä auttaa ja tuoda joulumieltä niille, jotka sitä erityisesti tarvitsevat ja joilta korona on ehkä vienyt esimerkiksi mahdollisuuden normaaliin joulunviettoon perheiden ja läheisten kanssa yhdessä, sanoo horecan myyntijohtaja Henriikka Siltanen. Yhteistyö asukkaiden perheiden ja lähihenkilöiden kanssa onkin tärkeä osa kotiyhteisöissä tehtävää työtä.

Joululounas katettiin tarjolle kotiyhteisöiden ohjaajien toimesta. Joululounasta varten Oskarinpuiston kotiyhteisön ohjaaja Petrus Koskimies saapui töihin pari tuntia normaalia aikaisemmin auttamaan järjestelyissä. (Kuva: Oskarinpuiston ja Kankurinkulman kotiyhteisöt)

Menussa kunnioitetaan perinteitä ja tutustutaan erikoisempiin makuihin

Joululounaan toteutuksesta vastaava yhteistyökumppanimme löytyi läheltä Pamarkin toimistoa. Puhelu kehä kolmosen toiselle puolelle sai mukaan Foodtrail Oy:n vastaamaan joululounaan menusta. -Avainasiakaspäällikkö Samu Salminen otti ensimmäisenä meihin yhteyttä joululounaan tiimoilta. Olemme aloittaneet syksyllä asiakkuuden Pamarkin kanssa meidän Food Court Jumbo ravintolamaailman avauksen yhteydessä. Pamark on enemmänkin kuin vain tavarantoimittaja, sillä kehitämme yhdessä ratkaisuja meille, kertoo ravintolapäällikkö Juhani Hietala.

Foodtrail vastaa Vantaan Jumbon K-Citymarketissa sijaitsevan Food Courtin toiminnasta. Food Court on koko perheen viihtyisä ravintolamaailma keskellä K-Citymarkettia. -Olemme yrityksenä paljonkin mukana hyväntekeväisyydessä ja esimerkiksi ruoka-avuille ja keräyksille menee paljon ilmaista ruokaa. Tämä hyväntekeväisyystempaus on tällä kertaa Pamarkin oma ja me olemme vain sen lahjan valmistaja ja toteuttaja yhteistyön merkeissä, jotta mahdollistetaan tämä, Hietala sanoo ja jatkaa, meille tämä on myös meidän ydintekemistä, sillä monikaan ei tiedä, mutta meiltä saa myös kattavasti catering-ruokatilauksia muun muassa yrityksille ja yksityisille isompiin juhliin.

Lauantaina tarjottavan joululounaan menu koostuu tutuista, perinteisistä jouluruuista, sekä tarkkaan harkituista erikoisemmista makuelämyksistä. Rosolli, kalat ja joululeivät kuuluvat pöytään tälläkin joululounaalla. Lisäksi tarjolla on paahtopaisti- ja viher-yrttisalaattia sekä vadelma-vinegrettiä. Perinteisten laatikoiden lisäksi tarjoillaan rosmariini-perunafondattia, ja joulukinkun vaihtoehtona yrttipaahdettua-kalkkunanrintaa. Joululounaan kruunaa herkullinen jälkiruoka, piparkakku-valkosuklaamousse ja glögijelly.

Joululounaan kattauksessa käytettiin Pamarkin valikoimasta löytyviä kaitaliinoja, lautasliinoja ja lyhtyjä. (Kuva: Oskarinpuiston ja Kankurinkulman kotiyhteisöt)

Tuttu kuski toimittaa lahjan suoraan ovelle

-Heti kun Pamarkin logistiikkapäällikkö Tuomo Pircklén kysyi, olisimmeko valmiit lähtemään mukaan lahjan toimittamiseen, vastasin totta kai, ehdottomasti, toteaa Petri Fingerroos, Fingerroos Logisticsilta. Pamarkin toimituksia jo vuosien ajan kuljettanut ”Finge” lähti yrityksenä innoissaan mukaan hyväntekeväisyyteen yhteisön hyväksi. -Kohde ja sen ihmiset ovat minulle ennestään tuttuja, kun vuosien saattossa on tullut tehtyä useita toimituskeikkoja kohteisiin. Olen varsin innoissani päästessäni itse henkilökohtaisesti toimittamaan lahjan heille, tästä keikasta tulee aidosti hyvä mieli, Petri Fingerroos pohtii.

Joululounaan kuljetusta varten kuljetusauto puunataan siistiksi, jotta ruoka voidaan toimittaa paitsi turvallisesti, myös edustavasti ja tyylikkäästi. Pornaisista lähtöisin oleva Fingerroos Logistics Oy on aikaisemmin osallistunut erilaisiin hyväntekeväisyystekoihin esimerkiksi erilaisin lahjoituksin. -Hyväntekeväisyys merkitsee meille yrityksenä paljon. Yhteiskunta ei pyöri ilman sellaisia ihmisiä, jotka harjoittavat hyväntekeväisyyttä. On mielekästä osallistua itse hyväntekeväisyyteen konkreettisilla teoilla, Fingerroos summaa.


"Pitkästä aikaa saimme olla kaikki yhdessä koolla"

Herkullinen joululounas maistui pitkästä aikaa kaikkien kotiyhteisöiden yhteistä aikaa viettäville asukkaille. (Kuva: Oskarinpuiston ja Kankurinkulman kotiyhteisöt)

-Ensimmäinen ajatus oli varmasti itse kullakin, että tällaista tarvittiin ja kaivattiin tähän vuoden loppuun, kertaa Oskarinpuiston kotiyhteisön ohjaaja Petrus Koskimies joululounaan jälkeen. Oskarinpuiston ja Kankurinkulman kotiyhteisöiden arki on keskittynyt kuluneen vuoden aikana kotioloihin ja päivätoimintaan, riskiryhmään kuuluvien tai niihin kytköksissä olevien vuoksi. Omaisten vierailuja ei ole täysin kielletty kotiyhteisöissä syksyn aikana, mutta annettujen suositusten mukaisia toimenpiteitä on noudatettu vapaa-ajan viettoon liittyen. -Onneksi takana on lämmin kesä joka mahdollisti runsaan ulkona oleilun, Koskimies sanoo.

Yhtenä varotoimenpiteenä kotiyhteisöissä on vältetty keskinäisiä kontakteja muiden kotiyhteisöiden asukkaiden kanssa. -Meillä on tässä kolme kotiyhteisöä, ja käytännössä näiden kotiyhteisöiden asukkaat eivät ole nähneet toisiaan pitkään aikaan. Nyt saimme järjestettyä joululounaan niin että pitkästä aikaa saimme olla kaikki yhdessä koolla, mikä ilahdutti meitä kaikkia. Takana on, jos ei raskas, niin ainakin erikoinen vuosi, ja tämä yhteinen joululounas toi kaivattua vaihtelua asukkaille, kertoo Petrus Koskimies.   -Kiitos tästä kaivatusta piristyksestä, sekä asukkaiden että henkilökunnan puolesta.

Kysyttäessä miltä ruoka maistui, Koskimies herkeää nauruun. -Kyllähän se ruoka maistui, jokainen sai varmasti vatsansa täyteen. Asukkailta tuli paljon kiitosta ja palautetta että ruoka oli ihan mahtavaa ja erittäin hyvää, hän kehuu. Joulunvietto kotiyhteisöissä jatkuu tuttujen perinteiden muodossa. -Joulusauna joudutaan valitettavasti jättämään tänä vuonna väliin, mutta muutoin joulua vietetään tutuin tavoin. Jaamme lahjoja ja joulupukki tulee vierailemaan meillä, joskin turvallisesti ikkunan takaa tervehtien, Koskimies kertoo kotiyhteisöiden joulusta.


Haluamme kiittää yhteistyökumppaneitamme mukaan lähtemisestä, yhdessä saamme pienillä teoilla valtavasti hyvää aikaiseksi. Toivotamme rauhallista joulua kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme, sekä tunnelmallista yhdessäoloa Oskarinpuiston ja Kankurinkulman kotiyhteisöihin!