Näet hinnat ja pääset tilaamaan sisäänkirjautuneena. Mikäli et ole vielä asiakkaamme, luo uusi yritystili tästä > Rekisteröidy ja tilaa

Laadukkaan kasvomaskin tunnistaa näistä kahden kirjaimen ja EN -koodin yhdistelmästä - Pamark

Laadukkaan kasvomaskin tunnistaa näistä kahden kirjaimen ja EN -koodin yhdistelmästä

Kasvomaskien käyttö on muuttunut suomalaisillekin jo arkipäiväiseksi asiaksi julkisilla paikoilla, kaupoissa, julkisissa kulkuneuvoissa ja niin edelleen. Kasvomaskien tarjonta on tänä keväänä todella paljon monipuolisempaa kuin vuotta aiemmin, mutta ovatko kaikki kasvomaskit laadultaan samanlaisia? Kahden kirjaimen ja EN -koodin yhdistelmästä voit varmistaa, että kasvomaskit ovat testattuja ja täyttää eurooppalaisen standardin vaatimukset.  

Mikä on kasvomaski?

Kasvomaskeja on erityyppisiä suojaustasoltaan ja valmistusmenetelmiltään. Keskitymme tässä artikkelissa suu-nenäsuojaimiksi kutsuttaviin kasvomaskeihin. 

Kasvomaskeja voidaan kutsua suu-nenäsuojaimiksi kun ne täyttävät lainsäädännön vaatimukset terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista. Tällainen kasvomaski täytyy rekisteröidä lääkinnälliseksi laitteeksi.  

Suu-nenäsuojaimia voi hankkia kuka tahansa omaan käyttöön. [1.]

Näistä merkinnöistä tunnistat, onko kasvomaskisi testattu

VTT:n tutkimusprofessori Ali Harlin on kertonut Iltalehden uutisessa, että hänen mielestään olisi hyvä suositella yleisesti hyvälaatuisten suojainten käyttöä. Harlin suosittelee suosimaan kirurgisia maskeja, eli suu-nenäsuojaimeksi kutsuttavia maskeja, joissa on eurooppalaisen standardin EN 14683 mukaiset vaatimukset.  

Hyvälaatuisen ja laadukkaan maskin voi tunnistaa siitä, että maskin pakkauksessa on CE-merkintä ja merkinnän yhteydessä EN 14683 -koodi. Tällöin tuote täyttää eurooppalaisen standardin EN 14683:2019 vaatimukset. [2.] 

Kirurginen kasvomaski eli suu-nenäsuojain on rekisteröitävä myös 1 luokan lääkinnälliseksi laitteeksi. Ilman rekisteröintiä valmistaja ei voi käyttää CE-merkintää. [1.]  

Minkälainen kasvomaski on hyvä?

Hyvän kasvomaskin tunnistaa pakettiin merkitystä CE-merkinnästä ja sen yhteydessä olevasta EN 14683 -koodista. Lisäksi paketeissa on myös muita merkintöjä, jotka kuvaavat kirurgisen kasvomaskin luokituksia. [1.] 

Kasvomaski tyypit

  • Luokka I tarkoittaa suu-nenäsuojainta, joka asetetaan käyttäjän kasvoille, jotta hän ei tartuta muita. 
  • Luokka II tarkoittaa suu-nenäsuojainta, jota käytetään leikkaussaleissa ja muissa lääketieteen tarkoituksissa. Suojaa käyttäjää hengitystie-eritteiltä. 
  • Luokka IIR tarkoittaa suu-nenäsuojainta, joka täyttää luokan II kriteerit, mutta suojaa käyttäjäänsä suurella paineella lähteviltä roiskeilta. [1.] 

Verkkokaupassamme myytävät Kingfa IIR kirurginen kasvomaski ja Kingfa musta IIR kirurginen kasvomaski, ovat molemmat luokan IIR kirurgisia kasvomaskeja. Hintatasoltaan kirurgiset kasvomaskit ovat paremman saatavuuden ansiosta selkeästi halvempia kuin esimerkiksi viime keväänä, jolloin saatavuus oli huonompaa.  

Kingfa IIR kasvomaskit ja FFP -hengityssuojaimet

Kingfa suojaustuotteet ovat maahantuomiamme henkilökohtaiseen suojaukseen tarkoitettuja välineitä, kuten kasvomaskeja ja hengityssuojaimia.  

Kingfa Sci. & Tech. Co. Ltd. on vuonna 1993 perustettu kiinalainen monialainen pörssiyhtiö sekä maailmanlaajuisesti merkittävä mm. Raakamateriaalien toimittaja. Maailmanlaajuinen pandemiatilanne on johtanut siihen, että Kingfa on luonut oman Kingfa Medical tuotemerkkinsä suojaustarvikkeiden valmistamiseen ja myymiseen. 

Kingfa IIR kasvomaskit ovat testattuja ja CE-merkittyjä, sekä täyttävät EN 14683 –standardin vaatimukset. Tuotteet ovat myös luokaltaan IIR -tasoa, joten ne suojaavat käyttäjäänsä myös roiskeilta.  

Kingfa FFP2 – ja FFP3 –hengityssuojaimet

Valikoimastamme löytyy erittäin suositut Kingfa FFP2 –hengityssuojaimet ilman venttiiliä, sekä FFP2 – ja FFP3 –suojaimet venttiilillä. 

Myös FFP –hengityssuojaimet tulee olla CE-merkittyjä ja myymämme maskit täyttävätkin henkilönsuojainasetuksen EU2016/425 ja standardin EN 149+A1 vaatimukset. 

  

Lähteet 
1. Tietoja suojautumisesta koronavirustartunnalta: kasvomaskit, suu-nenäsuojaimet ja hengityksensuojaimet, Työterveyslaitos. Viitattu 24.3.2021. https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-suu-ja-nenasuojus

2. Yksi merkintä paljastaa, onko kasvomaskisi turvallinen – kaksi kirjainta voi johtaa harhaan, Iltalehti. Viitattu 24.3.2021. https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/c12545c6-1974-46f1-8e67-df442e29eceb