Näet hinnat ja pääset tilaamaan sisäänkirjautuneena. Mikäli et ole vielä asiakkaamme, luo uusi yritystili tästä > Rekisteröidy ja tilaa

Helppoa puhtautta perinteisillä harjoilla - Pamark

Helppoa puhtautta perinteisillä harjoilla

Päivittäisessä puhtaanapidossa perinteinen harja on monipuolinen työväline. Ennen vanhaan esimerkiksi seinien ja kattojen tomuttaminen suoritettiin lattiaharjalla, jonka harjaspään päälle oli sujautettu vanha villasukka. Ajan kuluessa siivousvälineet ovat kehittyneet, ja pölyjen pyyhkimiseen on tehokkaammat työvälineet. Silti harja on edelleen yksi käytetyimmistä työvälineistä puhtaanapidossa.

Puhdas lopputulos edellyttää aikaa, kemiaa, mekaniikkaa ja oikeaa lämpötilaa. Kun jotain määreistä vähennetään, muiden merkitys kasvaa. Harjan tuoma mekaniikka tuo säästöä ajan ja kemian osalta. Harjatyö myös täydentää koneellista siivousta. Työpaikan harjavalikoimaan kannattaakin valita laadukkaat, käyttöä kestävät harjat.

Paras tulos oikein valitulla työvälineellä

Jokaiseen siivouskohteeseen löytyy oma harja. Hyvän harjan käyttö on nopeaa ja vaivatonta. On tärkeää, että harja soveltuu ominaisuuksiltaan juuri puhdistettavaan kohteeseen. Esimerkiksi lattiaharjan nivelöity harjaspää ulottuu helposti haasteellisempiinkin paikkoihin. Levankiharja tuo ulottuvuutta lattiasaumoihin ja isojen siivouskoneiden vesisäiliöiden puhdistus sujuu tehokkaasti lyhyt- tai pitkävartisella pesuharjalla. Viemärikaivojen puhdistuksessa valintaa ohjaa ennenkaikkea ergonomia ja kapea, pitkavartinen pesuharja tuo lisää vipuvartta työhön. Oikean harjan valintaan vaikuttavat muun muassa harjasten materiaali sekä harjasten tiheys, jotta puhtaanapito on mahdollisimman helppoa ja tehokasta, eikä harjaamalla vahingoiteta puhdistettavia pintoja.

Värikoodatuilla harjoilla luotettavaa puhtautta

Kapea, pitkävartinen pesuharja sopii käyttöön kaikkialla, missä hygienian korkea taso on ensisijaisen tärkeä. Harja voidaan puhdistaa dekossa, sillä se kestää jopa 135°C pesulämpötilan. (Tuotenumero 155027, saatavana punaisena, valkoisena ja keltaisena.)

Siivottavan kohteen korkea hygieniataso voidaan varmistaa ehjien tuotteiden lisäksi myös käyttämällä värikoodattuja harjoja ja rikkalapioita. Parhaillaan kovan paineen alla olevassa terveydenhuollossa ristiin kontaminoituminen voidaan välttää värikoodauksen avulla, ja se on välttämätön elintarviketeollisuuden tuotantotiloissa. Värikoodaus -järjestelmän noudattaminen rajaa tuotteet ennalta määritellyille alueille, jolloin työvälineet on helppo erottaa eri osastojen kesken ja siivouksen lopputulos on luotettava. Vihreä väri on steriili, sininen puhdas, punainen likainen ja keltainen infektoitunut. Terveydenhuollossa vihreä koodaus on leikkaussaleissa, punainen saniteettitiloissa esimerkiksi altaiden pesua varten. Sinistä käytetään tasopinnoille, koneille ja laitteille ja keltaista wc-istuimen pesuun.

Pitkän käyttöiän salaisuus on säännöllinen huolto

Ehjä harja on hygieeninen harja. Harjojen huoltaminen on tärkeä osa päivittäistä siivoustyötä ja välinehuoltoa. Harjan käyttöikää voidaan pidentää merkittävästi oikeanlaisella säilytyksellä ja hyvällä huollolla. Työvälineen säännöllinen puhdistus tuo nopeasti esille harjan vaihtotarpeen. Hygieniaharjat, kuten wc-harjat ja pisuaariharjat, tulee säilyttää ilmavasti, jotta harjat pääsevät kuivumaan käytön jälkeen.  Kosteat, rikkinäiset, hankautuneet tai muuten vaurioituneet pinnat luovat kasvualustan mikrobeille. Harjat onkin syytä tarkistaa ja vaihtaa säännöllisesti. Astiaharjat on perinteisesti pesty astianpesukoneessa, mutta sinne sopivat hyvin myös lattianpesuharjat. 70 astetta riittää yleisimpien mikrobien tuhoutumiseen pinnoilta.  Kun harjaksen kärjet alkavat hapsottaa ja tarttua esim. pehmeisiin materiaaleihin kiinni, harja pitää vaihtaa uuteen. Kolhut ja hankaumat, jotka eivät enää lähde puhtaaksi pesussa, ovat myös harjanvaihdon indikaattoreita.

Kotimaista laatua, kotimaista vastuullisuutta

Pamarkin siivousharjojen valikoimasta löytyy muun muassa kotimaiset VS-Harjat. ”VS-Harjalla vastuullisuus ja ympäristötietoisuus ovat olleet arkipäivää jo pitkään. Kotimainen valmistus on jo itsessään vastuullisuusteko ja ylpeyden aihe”, kertoo VS-Harjan tuoteasiantuntija Tanja Salminen. ”Harjakonehallien lämmitys perustuu koneiden tuottamaan hukkalämpöön ja granuloimme tuotannossa syntyvästä muovijätteestä kierrätysmateriaalia, josta valmistetaan Reima- ja Oiva-harjojen harjapesät. Meillä on pohjoismaiden modernein harjakonekanta ja tuorein konehankinta realisoituu syksyllä 2020. Tuotekehitysputkessa on parhaillaan useita kiinnostavia uutuuksia, ja niistä pääsemme kertomaan lisää vuodenvaihteen jälkeen!”

 


 

VS-Harja on suomalainen puhtausalan yritys Akaasta. Jo vuodesta 1927 lähtien VS-Harja on valmistanut harjoja ja rikkalapioita kotitalouksille ja ammattikäyttöön.  Yritykselle on ensiarvoisen tärkeää tuotteen laatu ja pitkä käyttöikä.

Tutustu VS-Harja-valikoimaamme!

Lue myös: Minne katosivat kestokäsineet puhtaanapidosta?