Näet hinnat ja pääset tilaamaan sisäänkirjautuneena. Mikäli et ole vielä asiakkaamme, luo uusi yritystili tästä > Rekisteröidy ja tilaa

Elintärkeä ensiapu – onko työpaikkasi ensiapuvalmius ajan tasalla? - Pamark

Elintärkeä ensiapu – onko työpaikkasi ensiapuvalmius ajan tasalla?

Ensiapuvalmius työpaikoilla – Onko työpaikallasi kaikki tarvittavat ensiapuvälineet? 

Mahdollisiin pienempiin ja isompiin tapaturmiin on syytä varautua asian vaatimalla vakavuudella. Tapaturman vaara voidaan määrittää esimerkiksi A-, B- ja C-tasoille, joista A-luokan työpaikoissa/-osastoissa tapaturman vaara on vähäinen, esimerkiksi toimistot ja virastot. B-luokan paikoissa, kuten tehtailla ja rakennustyömailla tapaturman vaara on ilmeinen sekä viimeiseksi C-luokan työpaikoissa tapaturman vaara on erityinen. C-luokan kohteissa, kuten räjähdysvaaran- tai kemikaalien kanssa työskennellessä ensiapuvalmiutta täytyy suunnitella huomattavasti enemmän kuin A-luokan paikoissa. 

Kiinnitä huomiota työpaikkasi ensiapuvalmiuteen. Sekä työnantajat että työntekijät voivat osaltaan vaikuttaa siihen, että jokaisella on turvallinen ja terveellinen työympäristö, jossa ennaltaehkäisyä pidetään kaikkein tärkeimpänä periaatteena.

Onko sinun työpaikkasi ensiapuvälineet ajan tasalla?

Joskus onnettomuuksia tapahtuu hyvästä ennaltaehkäisystä huolimatta. Onko työpaikallasi varustauduttu onnettomuuden varalle?

Ensiapu on tärkeää, toisinaan elintärkeää. Työturvallisuuslain säännösten mukaan kaikilla työpaikoilla on oltava ensiaputarvikkeita saatavilla. Työnantajan on kuitenkin mahdollista hakea Kelalta korvausta ensiapuvalmiuden ylläpitämisestä aiheutuneita kuluja. Ohjeet korvauksen hakemiseen löydät täältä.

Kiinteästi asennetussa ensiapuasemassa on monia etuja. Sen ehdottomasti tärkein etu on, että kaikki tietävät, missä ensiaputarvikkeet ovat, toisin kuin tuotteiden ollessa irtolaatikoissa tai -laukuissa, jotka kulkeutuvat paikasta toiseen. Ensiapuasemat on syytä merkitä myös opastekyltein. Ensiapulaukut taas täydentävät kiinteästi asennettua ensiapuasemaa ja varmistavat, että ensiaputuotteet voidaan viedä loukkaantuneen luo, kun onnettomuus tapahtuu etäällä ensiapupisteestä. Laukut sopivat myös huolehtimaan liikkuvaa työtä tekevien ensiapuvalmiudesta.

Ensiapuasemat

Cederroth ensiapuasemat ovat helppokäyttöisiä ja aseman sisältämät tuotteet turvallisia ja laadukkaita.

Cederroth Ensiapuasemat sisältävät tuotteita, joiden avulla voidaan hoitaa monia erityyppisiä vammoja. Asemista voi nopealla silmäyksellä löytää kuhunkin tilanteeseen sopivan tuotteen. Monia Cederroth tuotteita voi käyttää useampaan eri tarkoitukseen, joten sopivan tuotteen löytäminen on helppoa.

Tuotteissa on selkeät kuvalliset ohjeet, joiden avulla kuka tahansa pystyy antamaan ensiapua ilman aiempaa koulutusta tai erityisosaamista. Kun kaikki työpaikan ensiapuasemat ovat samanlaisia, on oikeat tuotteet helppo löytää huolimatta siitä, mikä ensiapupiste on lähinnä. Asemasta on helppo tarkistaa, että ensiaputarvikkeita on riittävästi ja mitä pitää täydentää. Asemat on helppo täyttää, sillä jokaisen tuotteen takana on punainen tarra, joka ilmaisee, mikä tuote puuttuu ja mikä sen tuotenumero on. Asemiin on saatavilla täydennyspakkauksia mutta täydennystuotteita voi ostaa myös yksittäin.

Valitse oikea asema

Cederroth Ensiapuasema soveltuu useimmille työpaikoille, esimerkiksi rakennustyömaille, tehtaisiin, korjaamoille, varastoihin, kouluihin ja toimistoihin. Cederroth Ensiapuasema Pro on tarkoitettu työpaikoille, joissa on palovammariski ja/tai joissa käsitellään elintarvikkeita. Ensiapuasema Pro onkin siis oikea valinta esimerkiksi suurkeittiöihin ja elintarviketeollisuuteen. Molemmissa asemissa läpinäkyvät kannet ja kumitiivisteet suojaavat tarvikkeita pölyltä ja lialta. Tämän ansiosta tuotteet pysyvät puhtaina ja käyttövalmiina.

Ensiapulaukut liikkeelle

Cederrothin innovatiiviset mukaan otettavat laukut soveltuvat esimerkiksi rakennus- ja kuljetusalalle ja yksittäisen henkilön käyttöön. Niiden avulla sinulla on aina ensiaputarvikkeet ulottuvillasi ja käyttövalmiina, jotta pystyt toimimaan onnettomuustapauksissa. Ensiapulaukut myös täydentävät kiinteästi asennettua ensiapuasemaa ja varmistavat, että ensiaputuotteet voidaan viedä loukkaantuneen luo, kun onnettomuus tapahtuu etäällä ensiapupisteestä.

Cederroth ensiapulaukkuja on neljää eri kokoa erilaisten tarpeiden ja riskien varalle.

Erittäin monipuolisesti varusteltu Cederroth Ensiapupakki XL on tarkoitettu työpaikoille, joissa on paljon työntekijöitä ja/tai suuri loukkaantumisriski, esimerkiksi tehtaisiin, korjaamoihin, rakennustyömaille ja kuljetus- ja jakelualalle.

Cederroth Ensiapulaukku L on täydellinen valinta huoltoajoneuvoihin, urheiluseuroille, kuorma- ja pakettiautoihin, huoltotyöntekijöille, käsityöläisille sekä täydentämään kiinteää ensiapuasemaa.

Cederrothin M-koon ensiapulaukku taas sopii huoltoajoneuvoihin, työkoneisiin, asentajille, käsityöläisille, esikouluihin, maatiloille, pienyrityksiin ja lähettipalveluille.

Vakavien tilanteiden varalle

Defibrillaattori, eli sydäniskuri, on elvytystilanteissa käytettävä laite, jolla pyritään äkillisen sydänpysähdyksen yhteydessä palauttamaan pumppaava rytmi sydänlihaksen läpi annettavalla sähköiskulla. Puoliautomaattiset defibrillaattorit ohjaavat käyttäjää koko elvytystilanteen ajan ääni-, teksti- ja kuvakomennoin. Helppokäyttöisillä puoliautomaattisilla sydäniskureilla myös maallikko voi auttaa hätätilanteissa. Puoliautomaattisia defibrillaattoreita on useita eri malleja, hieman erilaisilla ominaisuuksilla. Zoll AED Plus on varmatoiminen ja laitteessa on myös vakiona lasten elvytysohjelma. corpuls AED puoliautomaattinen defibrillaattori taas on varustettu lisäksi hätäpuhelupainikkeella, joka mahdollistaa hätäpuhelun soittamisen laitteella heti elvytystilanteen alkaessa ja auttaa elvyttäjää tämän ollessa yksin.

Muista myös silmänhuuhtelu

Onnettomuuden sattuessa on tärkeää aloittaa huuhtelu välittömästi ja huuhdella runsaalla virtauksella. Asianmukainen silmänhuuhtelu on erityisen tärkeää työpaikoilla, joissa käytetään kemikaaleja. Huuhtelunesteen tulisi olla puskuroitua, mikä vaikuttaa neutraloivasti emäs- ja happoroiskeisiin, mutta fosfaattipuskuroitu silmänhuuhteluneste voi aiheuttaa silmään pysyvän vaurion. Cederrothin boraattipuskuroitu silmänhuuhteluneste on laadukas ja turvallinen, ja sillä on myös markkinoiden pisin säilyvyysaika.

Lisää tietoa silmän huuhtelusta ja uudesta, fosfaattipuskuroitujen silmänhuuhteiden käyttöä koskevasta tutkimuksesta voit lukea artikkelistamme täältä.

Apua oikeiden ensiapuvälineiden valintaan?

Voit hankkia työpaikan ensiapuvälineet myös suurempina hankintoina Pamarkin tuotetalosta! Varmistamme hankinnoissanne tuotteen laadun sekä takaamme tuotteen saatavuuden, jatkuvuuden ja valtakunnallisen jakelun! Autamme myös suurempien kokonaisuuksien suunnittelussa, jotta sinä voisit tehdä hankinnastasi helpompaa.

Lue myös:

Välitön huuhtelu vähentää silmävaurion riskiä

Tiesitkö, että jopa 80% tartunnoista leviää käsien välityksellä