Näet hinnat ja pääset tilaamaan sisäänkirjautuneena. Mikäli et ole vielä asiakkaamme, luo uusi yritystili tästä > Rekisteröidy ja tilaa

EK julkaisi turvallisen toiminnan järjestämisen oppaan yrityksille - Pamark

EK julkaisi turvallisen toiminnan järjestämisen oppaan yrityksille

Koronaviruksen tuomien rajoitustoimien hidastettua viruksen leviämistä yhteiskuntaa ollaan vähitellen avaamassa ja taloudellista toimeliaisuutta vauhdittamassa.

Palautuminen edellyttää yrityksiltä näkyviä ja vaikuttavia turvallisuustoimia. Toimet tukevat myös ihmisten turvallisuuden tunnetta ja sen myötä luottamuksen palautumista. Elinkeinoelämän keskusliitto EK on yhdessä jäsenliittojensa kanssa koostanut oppaan eri alojen hyvistä käytännöistä kaikkien suomalaisyritysten käyttöön.

Oppaassa kuvatut käytännöt ovat suosituksia ja esimerkkejä hyvistä käytännöistä.

”Olemme saaneet EK:ssa ja jäsenliitoissa paljon kyselyitä hyvistä käytännöistä. Nyt julkaistu opas kokoaa hyvät käytännöt yhteen. Jokainen yritys vastaa kuitenkin sen arvioinnista, mitkä niistä soveltuvat niiden omaan toimintaan ja millä tavoin toteutettuina. Kaikki voivat varmasti tehdä arjestaan turvallisempaa työntekijöilleen, vierailleen, asiakkailleen ja matkustajilleen”, Elinkeinoelämän keskusliiton yritysturvallisuuden ja riskienhallinnan johtava asiantuntija Markku Rajamäki sanoo.

Oppaan suositukset ja hyvät käytännöt käydään läpi osa-alueittain: turvallinen työ, turvallinen asiointi ja kuluttaminen sekä turvallinen liikkuminen. Oppaassa myös kerrotaan, millaisella prosessilla tarvittavat toimet on hyvä suunnitella ja toteuttaa, millaisia hankintoja yrityksen on ehkä hyvä harkita ja mitä muuta yrityksen on hyvä huomioida rajoitustoimia purettaessa.

Turvallinen työ, asiointi ja liikkuminen: hyviä käytäntöjä yrityksille -opas

Opasta päivitetään tarvittaessa tilanteen, viranomaisohjeiden ja –suosituksien muuttuessa.

Turvallinen työ, asiointi ja liikkuminen -oppaan tekemisessä ovat mukana olleet EK:n jäsenliitot

Työpaikan "korona-kit"

EK ohjeistaa oppaassaan että yrityksellä voi olla toimintansa huomioiden vaihteleva määrä tarvikkeita, jotka auttavat ylläpitämään turvallisuutta työympäristössä. Tartuntatautien leviämisen ehkäisemiseksi hankittavien tuotteiden kokoelmaa EK kutsuu "korona-kitiksi".

EK:n esittämä tarvikepaketti voi sisältää esimerkiksi:
Käsienpesuaineita
Pesuaineita ja siivousvälineitä
Käsihuuhdetta
Kertakäyttöhansikkaita
Suu-nenäsuojaimia ja/tai visiireitä
Kylttejä, teippejä ja muita merkintävälineitä
Kertakäyttöisiä puhdistusliinoja pinnoille
Paperipyyhkeitä
– Kosketusvapaita kuumemittareita