Näet hinnat ja pääset tilaamaan sisäänkirjautuneena. Mikäli et ole vielä asiakkaamme, luo uusi yritystili tästä > Rekisteröidy ja tilaa

Alina tuli taloon – Ohjelmistorobotti tukemaan rutiinitehtävissä - Pamark

Alina tuli taloon – Ohjelmistorobotti tukemaan rutiinitehtävissä

Kello on kuusi kesäkuun puolivälin varhaisena maanantaiaamuna. Työviikko on alkamassa parin tunnin kuluttua Pamark Groupilla, mutta yksi uusi ahkera työntekijä on jo aloittanut aamun työrutiinit ennen muita. Alina on aloittanut talossa. Häneltä luonnistuu näppärästi taloushallinnon ostolaskujen läpikäynti ja hänellä on hyvät työskentelytaidot, täsmällisyydestä puhumattakaan. Alina suoriutuu hyvin annetuista tehtävistä, mutta ei myöskään pelkää kertoa, jos ei osaa tehdä jotakin hänelle liian haastavaa tehtävää. Päivittäisissä raporteissaan Alina kertoo, mikäli ei ole osannut käydä läpi jotakin tiettyä ostolaskua. Tällaisessa tilanteessa tuki ja turva löytyy työkavereista. Ongelmatilanteet käydään yhdessä läpi ja pohditaan, miten Alina onnistuisi nämä ratkaisemaan itse tulevaisuudessa. Rutiinitaidot alkavat olla hyvin hallussa mutta aina voi kuitenkin oppia lisää ja kehittyä, kuten meistä jokainen työntekijä.

Alina on uusi ostolaskujen läpi käymiseen tarkoitettu ohjelmistorobotti, joka otettiin käyttöön Pamark Groupilla kesäkuun puolessa välissä. Robotti käy läpi yrityksen ostolaskut kaksi kertaa päivässä, aamuisin ja iltaisin. Alina on ripeä tekemisessään, joten hän suoriutuu työvuorostaan noin puolessa tunnissa. Ohjelmistorobotti kertoo työsuorituksestaan raporteissa, joissa selviää mitä ostolaskuja hän on osannut käydä läpi. Mikäli Alina ei ole osannut tehdä tiettyä työsuoritetta hän lisää sen raporttiin.

”Alina automatisoi selkeitä rutiineja ja näin pyritään vapauttamaan työntekijöiden aikaa muulle työlle”, kertoo Pamark Groupin talousjohtaja Teemu Turunen. Rutiinitehtävien suorittaminen on robotin tärkein tehtävä. ”Talouspuolella on tapahtumia ja työtä paljon, joten selvitettiin mahdollisuutta hyödyntää robotiikkaa ostolaskukäsittelyssä”, jatkaa Turunen.

”Ohjelmistorobotista tulee olemaan huomattava apu ostolaskupuolella ja jatkossa siitä on apua myös koko yrityksessä. Ohjelmistorobotin kaikkia hyödyntämismahdollisuuksia ei vielä tiedetäkään”, toteaa talousasiantuntija Antti Rauma Pamark Groupilta. Ohjelmistorobotti Alinan on luonut Rajobit, joka on keskittynyt tarjoamaan hyödyllisiä ohjelmistorobotiikkaratkaisuja niin suuremmille kuin pienemmillekin yrityksille. ”Teemulla tuli idea ohjelmistorobotista talouden tiimipalaverissa. Alinan kehitys lähti käyntiin palaverista Rajobitin kanssa. Projekti on ollut kevyt ja toteutunut nopealla aikataululla. Suunnitteilla on myös se mihin Alinan työtaitoja voitaisiin seuraavaksi hyödyntää”, jatkaa Rauma.